Ne hagyd magad!

Remete

Zsebre megy a játék

2020. szeptember 19. - erdei remete

 

2021 január 1-én élesítik azt a törvényt, amely az osztatlan közös tulajdonban lévő termőföldek megosztását szabályozza. Első olvasatra erre sokan legyintenek, mondván nem érintettek a dologban. Pedig bizony de. Magyarországon a 2019-es adatok szerint mintegy 2 millió 400 ezer hektáron 1 millió 60 ezer földrészlet áll osztatlan közös tulajdonban. Ez azt jelenti, hogy ebben az új "földosztásban" többmillió ember érintett valamilyen formában. Bár a törvénytervezet nagy hírverést kapott, de a részletekről azóta sem igazán jelent meg érthető tájékoztatás. Pedig úgy gondolom, nem árt felkészülni, mert bizony sokat lehet nyerni, de sokat lehet veszíteni is a dolgon. Zsebre megy a játék.

Tovább

Név, amely hiteltelenné teszi a Szabad Európa Rádiót

 

A nyár végén harangozták be, hogy újra indul a SZER. Igaz, most nem rádióként, hanem online hírportálként. Semleges, független, objektív, középen álló hírportálként. Hurrá, végre valami ebben a médiamocsokban!

De azért ne örüljünk ennyire. Mert van itt valami, ami hiteltelenné teszi az objektivitást, a függetlenséget, a középen állást. Illetve nem is valami, hanem valaki. Konkrétan az új főnök, akit úgy hívnak,....

Tovább

Magyar érettségizik az ország.....

 

Az ma már szinte mindenki előtt közismert, hogy ebben az országban jó pár éve már nem jogalkotás, hanem jogbarmolás folyik. A hivatalok, hatóságok nem jogot alkalmaznak, hanem jogot értelmeznek. A jogszabályok megszövegezése ugyan is nem felel meg a normavilágosság alapvető követelményének sem. Azért nem, mert Magyarországon a jogszabályokat mindig valakiknek az érdekében hozzák, valakiket akarnak előnyös helyzetbe hozni. Ezek a valakik a legritkább esetben a hétköznapi emberek. 

Tovább